Innoverende en toekomstgerichte materialen in de bouwsector : de rol van Greenwin

Confederatie Bouw - Confédération Construction

Als erkende competitiviteitspool - initiatief van de Confederatie Bouw en het WTCB - werkt GreenWin ten dienste van de economische ontwikkeling van Wallonië door de industriële dynamiek te bevorderen. Binnen hetzelfde netwerk telt deze pool kleine en grote ondernemingen, universiteiten, onderzoekscentra, opleidingsoperatoren en collectiviteiten die allemaal betrokken zijn bij de ontwikkeling van de groene economie en gemotiveerd zijn door de kansen die ontstaan door het delen van competenties en middelen.

 

GreenWin is opgebouwd rond 3 strategische assen die gericht zijn op de levenscyclus van stoffen om de leden een strategische monitoring en gedeelde visie te kunnen bieden.

 

Het doel van de pool is het versterken van het Waals industrieel weefsel door te zorgen voor de identificatie van competenties, vernieuwende ideeën evenals de montage, de selectie en de begeleiding van projecten gevoerd door ondernemingen in samenwerking met andere leden van de pool. De geselecteerde dossiers vormen een projectportefeuille van kwaliteit met internationale uitstraling die gevalideerd zijn door onafhankelijke experten en voldoen aan de principes van de duurzame ontwikkeling.

 

GreenWin beschikt over een stabiele operationele cel die ondersteund wordt door een netwerk van experten en in rechtstreeks contact staat met alle betrokken partijen inzake duurzame ontwikkeling. De permanente structuur zorgt voor een efficiënte omkadering. Deze biedt een dienstverlening op maat met respect voor vertrouwelijkheid.

 

Spreker : ir Xavier RADU, PhD., Project manager bij GreenWin

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email