Logatherm WPLSH-hybridesysteem, een slimme upgrade voor uw verwarmingsinstallatie

Buderus
Buderus

Ontdek het Logatherm WPLSH-hybridesysteem. Het toestel combineert op een slimme manier twee technologieën (gascondensatie en warmtepomp) en is dus nog beter voor uw energiefactuur. Hoe werkt het?

 

Eerst en vooral is het goed om weten dat het Logatherm WPLSH-hybridesysteem geïnstalleerd kan worden bij de nieuwbouw van een woning of om een bestaande Buderus-installatie te upgraden, als het gaat om een gascondensatieketel van maximaal 30 kW. Het is een supercompact toestel met een kleine lucht-waterwarmtepomp en een speciale regeling.

 

 

 

Met die regeling kan de gebruiker de kost per m3 gas en per kWh elektriciteit aangeven. In functie van de buitentemperatuur werkt het WPLSH-hybridetoestel als een warmtepomp, in gemengde modus of 100% op gas.

 

Als de buitentemperatuur relatief mild is, dan ligt de COP (Coefficient Of Performance, rendement van de warmtepomp) hoger en is de aanvoer van (elektrische) energie om warmte te produceren miniem. Is het daarentegen heel koud buiten, dan is de COP niet rendabel en werkt het toestel enkel op gas, zoals een eenvoudige condensatieketel.

 

Kortom, het nieuwe Buderus Logatherm WPLSH-hybridesysteem combineert een gascondensatieketel met EMS-regeling en een lucht-warmtepomp met een nominaal vermogen van 7 kW op basis van splittechnologie.

 

Dit hybridesysteem dekt een vermogensbereik tot 30 kW (afhankelijk van het vermogen van de ketel). Het fundamentele verschil met de huidige bivalente systemen is dat het Buderus Logatherm WPLSH-hybridesysteem slechts één regelmodule bevat, namelijk de Logamatic EMS, die bestuurd wordt door de Logamatic RC35-bedieningsunit.

 

Bovendien deactiveert het Logatherm Buderus-hybridesysteem de conventionele warmteketel volgens een flexibel bivalent punt. Er bestaan meerdere regelalgoritmes : CO2-geoptimaliseerd, kostenbesparend of met een vast bivalentiepunt.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email