Zin in een citytrip? Boek Parijs!

Bativox
Bativox
Bativox

Parijs heeft deze zomer enkele interessante tentoonstellingen lopen. Gecombineerd met het flaneren, shoppen en de lekkere gastronomie maakt dat je citytrip helemaal geslaagd.

 

« Que la lumière soit ! »

    

 

Doorheen de vorige eeuw heeft vooral het kunstmatig licht onze steden, werkomgeving, industrialisatie, gezondheid en communicatie sterk ontwikkeld. U krijgt tijdens deze tentoonstelling een overzicht van de evolutie van lichtdesign van het begin van de industrialisatie tot de LED technologie van vandaag. Licht als klassieke verlichting tot licht geïntegreerd in textielen of in gevels.

 

 

 

Deze tentoonstelling staat stil bij de evolutie van het kunstmatige licht: de verschillende disciplines, de kunst, het design maar ook de architectuur hiervan. Zo’n 250 werken worden aan u voorgesteld. De grootste werken zijn afkomstig van het Vitra Design Museum in Weil am Rhein (D) en zijn nog niet eerder aan het publiek voorgesteld. Daarnaast krijgt u werk te zien van Wilhelm Wagenfeld, Achille Castiglioni, Gino Sarfatti en Ingo Maurer.

 

Projecten van artiesten en hedendaagse designers zoals Olafur Eliasson, Troika, Chris Fraser, Front Design ... vormen een rode draad in de tentoonstelling en tonen de nieuwe conceptuele mogelijkheden van licht. Er zijn verschillende lichtinstallaties die zowel toegankelijk als interactief zijn voor de bezoekers, waardoor u de mogelijkheden van het licht kan beleven.

 

Ook ecologische vragen hebben hun plaats in deze tentoonstelling : “Hoe kunnen designers, artiesten en architecten het licht gebruiken rekening houdend met onze natuurlijke bronnen?”, “Hoe kunnen we het probleem van lichtvervuiling aanpakken ?”,…

 

Meer info:

http://fondation.edf.com/35/programmes/nos-expositions/que-la-lumiere-soit

 

Waar?

Espace Fondation EDF

6, rue Récamier

75007 Paris 7e

 

Wanneer?

18.04.2014 > 31.08.2014

Di tot Zo: 12h à 19h (niet op feestdagen)

 

Prijs?

Gratis

 

 

Réenchanter Le Monde – Architecture, Ville, Transitions

   

 

Veertig laureaten (2007-2014) van de Global Award for Sustainable Architecture bogen zich over de rol die architectuur dient te spelen in de toekomst: demografisch, stedenbouwkundig, ecologisch, energetisch, industrieel,…

 

Hoe zal de wereld van morgen bewoond worden? Meer dan 200 projecten worden voorgesteld waarin niet zozeer het gebouw wordt getoond, maar eerder het verhaal achter het gebouw.

 

Dit filmpje geeft u een idee hoe één van de laureaten omgaat met deze manier van denken:

 

 
Sami Rintala et Dagur Eggertsson par Cite-architecture

 

Goed om weten: ook 2 Belgische bureau’s behoren tot de laureaten:

 

Meer info : http://www.citechaillot.fr/fr/expositions/expositions_temporaires/25473-reenchanter_le_monde.html

 

Waar?

Cité de l'architecture et du patrimoine
Galerie basse des expositions temporaires
1, Place du Trocadéro et du 11 novembre

75116 Paris 16e

 

Wanneer?

21.05.2014 > 06.10.2014

Ma, Wo, Vr, Za & Zo :  11:00 > 19:00
Nocturne Do : 11:00 > 21:00

 

Prijs?

5 € - 3 €

 

 

Sports, portrait d'une métropole

  

 

Deze tentoonstelling onderzoekt de verbanden tussen stad en sportbeleving, tussen architectuur en spel, tussen de stadsgeschiedenis en het gebruik van de openbare ruimtes.

 

Dit filmpje geeft goed aan hoe sportbeleving in een stad als Parijs evolueert:

 

 
SPORTS, portrait d'une métropole : Stades par Pavillon-Arsenal

 

Tegelijk met deze tentoonstelling zijn er ook heel wat activiteiten gepland: conferenties, rechtstreekse uitzendingen, stadswandelingen, brunches, initiaties rond meer dan 14 sporten op het terrein voor het Pavillon de l’Arsenal (zie foto hierboven). In de maand juli is er een mooi aanbod. Dat kan je hier raadplegen.

 

Meer info : http://www.pavillon-arsenal.com/expositions/sports.php#.U7J3ubG8Sf0

 

Waar?

Pavillon de l'Arsenal

21 boulevard Morland
75004 Paris 4e

 

Wanneer?

Di tot za (ook op feestdagen) :  10:30 > 18:30

Zo : 11:00 > 19:00

 

Prijs?

Gratis

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....