Karen’s favoriete tijdelijke tentoonstellingen aan de kust

Bativox
Bativox
Bativox

Fotografie Stephan Vanfleteren in Oostende

 

 

In Oostende loopt de fototentoonstelling “Atlantic Wall” van Stephan Vanfleteren. De fotoreeks toont Vanfleterens verwondering voor de ongewilde architectonische schoonheid van het grootste militaire bouwwerk van de vorige eeuw.

 

In WOII liet Adolf Hitler een verdedigingslinie bouwen langs de kusten van het westelijke front om de havens te beschermen en een geallieerde aanval te verhinderen. Vanaf de Frans-Spaanse grens tot het noorden van Noorwegen zijn bunkers, versperringen en kustbatterijen te zien. Stephan Vanfleteren bezocht deze meer dan 2600 km lange muur en fotografeerde deze restanten.

 

Deze tentoonstelling gaat door in het provinciedomein Raversyde waar er 3 museau zijn gehuisvest:

  • Atlantikwall: openluchtmuseum met 60 bunkers, observatieposten en geschutsellingen. Daarnaast zijn er 2 km open en onderaardse gangen van de beruchte Duitse verdedigingslinie;
  • Memoriaal Prins Karel: het leven van de Prins-regent en zijn familie + de geschiedenis van het domein Raversyde;
  • Anno 1465: 4 gereconstrueerde vissershuizen die een beeld schetsen van het leven in het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde.

 

Wanneer?

05-06-2014 > 05-10-2014

10:30>17:00

 

Waar?

Provinciedomein Raversyde

Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende

 

Hoeveel?

6,50€/museum/volwassene

Gratis voor kinderen t.e.m. 12 jr

9,75€ voor combiticket voor 3 museau

 

21ste Sculpture Link in Knokke-Heist 2014

 

 

 

Sculpture Link Knokke-Heist kadert in Art Nocturne Knocke en is aan zijn éénentwintigste editie toe. Sculpturen leiden de kijker van de Zeedijk vanuit het Zoute en Heist West langs Hotel La Réserve rond het Zegemeer naar het CC Scharpoord park. Dankzij de samenwerking dit jaar met d’Haudrecy Art Gallery Knokke-Zoute met Phil Billen en Bont Art Köln met Marco Di Piazza ontdekt u een twintigtal sculpturen op het jaarlijks artistiek gebeuren. 

Bij Phil Billen draait alles om de zee : schepen, baadsters, zeemannen, zeemeerminnen, pakketboten, dromen van reizen... Als kind bracht hij zijn vakantie door aan de Noordzee. Zijn sculpturen vangen de ruimte rondom hen, zij rijzen ten hemel of lijken over de grond te lopen tussen twee lanen, ze vervloeien tot zover je kunt zien. Voor de beeldenwandeling op de Zeedijk heeft Phil Billen nieuwe monumentale werken gemaakt, met als thema “Passie voor de zee”

Marco Di Piazza werd in Rome geboren en groeide op in Toscanië. In Florence studeerde Marco, zoon van een kunstenares en een filosoof, kunst en architectuur. Na jarenlange ervaringen en praktijk met steen en brons, ontstaan zijn actuele sculpturen uit ijzer en roestvrij staal uit de transformatie van zijn tweedimensionale tekeningen in het driedimensionale. In 2011 was hij reeds vertegenwoordigd op de prestigieuze Biënnale van Venetië.

 

Meer informatie : http://www.knokke-heist.be/nieuws/21ste-editie-sculpture-link-2014

 

Wanneer?

17.06.14 > 17.08.14

 

Waar?

Knokke

 

Hoeveel?

Gratis

 

20ste Beeldenroute in Lissewege

 

 

Al twintig zomers lang kan je Lissewege niet onbewogen in- of uitrijden. In velden en tuintjes, op straathoeken en in gebouwen: overal zie je beelden. Ze zijn gemaakt door kunstige mensenhanden, ontsproten in het brein en vooral in het hart van kunstenaars.

 

Méér dan 100 nationale en internationale kunstenaars stellen hun beeldhouwwerken tentoon in het pittoreske centrum van Lissewege en op het domein van de voormalige abdij Ter Doest. Zeker de moeite waard om al fietstend of wandelend te beleven.

 

Meer informatie : http://www.beeldenroute.be/kunstenaars.htm

 

Wanneer?

11.07.2014 > 14.09.2014

 

Waar?

Lissewege centrum

 

Hoeveel?

Gratis

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....