Vlaming vindt de weg naar totaalrenovatiebonus

totaal renovatie bonus premie

Wie minstens drie investeringen doet om zijn of haar woning energie-efficiënter te maken, krijgt sinds 1 januari 2017 een bonus bovenop de individuele premies, dat is de zogenaamde totaalrenovatiebonus. Bovenop de individuele premies ontvangen ze 1,250 euro voor investeringen in woningen, 625 euro voor appartementen. Vanaf de vierde investering komt daar nog een extra bonus bij.

De netbeheerders Eandis en Infrax betaalden de totaalrenovatiebonus vorig jaar 498 keer uit, goed voor een bedrag van 545,334 euro. Tot eind augustus stond de teller nog op 55, eind december waren er dus bijna tien keer zoveel uitbetaald. Vier vijfden van de bonussen werden uitgekeerd aan mensen die drie energiemaatregelen uitvoerden.

 

“De cijfers tonen aan dat de Vlaming de weg vindt naar de totaalrenovatiebonus. Dankzij die premie maken mensen hun huis op korte tijd veel energie-efficiënter.”

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie

 

De statistieken op een rijtje:

 

Totaalrenovatiebonus  Aantal  Bedrag 
3 maatregelen 397 € 494,084
4 maatregelen 98 € 48,250
5 maatregelen 3 € 3,000

 

 

 

 

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....