Nieuw woonproject København in de Gentse Voorhaven

kobenhavn gent 1
kobenhavn gent 3
kobenhavn gent 4

De site van de Voorhaven is het grootste beschermde stadsgezicht van Gent en is de laatste oude haven in Vlaanderen. Authentieke elementen zoals kasseien, oude treinsporen en havenloodsen werden behouden en versterken het maritieme karakter van de wijk.

In dit gebied verrijst binnenkort het woonproject København met 82 appartementen, telkens met 1, 2 of 3 slaapkamers en een ruim terras of tuin. Het project wordt ontwikkeld door CORES Development samen met CANAL Properties. Het ontwerp is van de hand van Bontinck Architecture & Engineering.

Omdat het gebouw net als een havenloods op een verhoogde sokkel staat, is er geen inkijk op de gelijkvloerse verdieping. Samen met de keuze van de materialen voor de gevel en de sokkel zorgt dit ervoor dat het appartementsgebouw perfect kadert in de authentieke maritieme sfeer van de Voorhaven. Onder het gebouw komt een ondergrondse parking van 2 verdiepingen.

De bouwwerkzaamheden zullen ongeveer 2 jaar in beslag nemen en de oplevering is voorzien voor eind 2019.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....