Virtuele realiteit spreekt al een tijdje tot de verbeelding maar intussen zijn er al enkele bedrijven volop mee aan de slag. Dewaele Vastgoedgroep zet sinds vorig jaar volop in op virtual reality. Voor een 800-tal panden bood de vastgoedgroep een virtueel huisbezoek aan. Dat resulteerde in 100,000 virtuele bezoeken.

Tijdswinst voor huizenjagers

Dewaele Vastgoedgroep stelde vast dat een online bezoek aan een pand dat enkel met tekst en foto’s voorgesteld wordt gemiddeld een minuut duurt. Panden met een virtuele rondleiding werden zeven maal langer bekeken. De vastgoedgroep denkt dat huizenjagers veel tijd zullen besparen dankzij virtual reality. De praktijk wijst uit dat potentiële kopers gemakkelijk 10 panden bezoeken voor ze hun droomwoonst vinden. Met klassieke bezoeken ben je dan al snel enkele maanden verder. Dankzij virtual reality kan je in een fractie van die tijd alle panden bezoeken en alle hoeken en kanten in detail bekijken.

Augemented reality

Het vastgoedbedrijf zal in de toekomst nog meer panden voorzien van een virtueel bezoek en wilt nog een stap verder te gaan. Dankzij augmented reality zal het mogelijk worden om je nieuwe woonst niet alleen te bezoeken maar je zal ook elke kamer virtueel in de juiste verf kunnen zetten, je droomkeuken kunnen inpassen,… en dat alles met een budgetschatting. Het ziet ernaar uit dat je huizenjacht in de toekomst een stuk vlotter zal verlopen!