Nieuwe campagne "Maak van je camionette geen etalage"

Bativox

Omdat in de provincie West-Vlaanderen het aantal inbraken in bestelwagens drastisch toegenomen is, lanceert de provincie samen met Bouwunie en Unizo een preventiecampagne “Maak van je camionette geen etalage”.

Bouwprofessionals gebruiken steeds vaker gesofisticeerde en dus ook dure machines en bouwmateriaal. Die kostbare inhoud van je bestelwagen ontgaat ook potentiële dieven niet. Met je adresgegevens netjes op je bestelwagen, hoeven ze zelfs niet meteen hun slag te slaan.

Acht tips om diefstal te voorkomen

De campagne biedt enkele eenvoudige tips voor diefstalpreventie van materiaal:

  1. Sluit uiteraard je bestelwagen goed af telkens je niet in de buurt bent. Je weet wel: de gelegenheid maakt de dief. Laat ook bij veelvuldig laden en lossen de laaddeuren niet openstaan. Het kost wat moeite maar kan je een pak ellende besparen.
  2. Laat de sleutels van je bestelwagen niet rondslingeren op de werf en maak duidelijke afspraken over wie de sleutels beheert wanneer er meerdere sleutels en/of gebruikers in het spel zijn.
  3. Heb je de mogelijkheid, laat je bestelwagen na het werk niet op de openbare weg staan. Een garage of een beveiligd bedrijfsterrein zijn een veel betere keuze.
  4. Staat je bestelwagen toch op de openbare weg of op een makkelijk bereikbare plaats, zorg dan dat de laaddeuren moeilijk toegankelijk zijn door bv. achteruit dicht tegen een muur of garagepoort te parkeren.
  5. Ben je op de werf, parkeer dan zoveel mogelijk met de laaddeuren gericht naar de werf zodat het voor ongewenste pottenkijkers moeilijker is om de inhoud te verkennen.
  6. Laat indien mogelijk echt kostbare machines niet (zichtbaar) achter in je bestelwagen.
  7. Breng een kenteken of bijvoorbeeld je bedrijfslogo aan op je materiaal en machines. Doorverkopen wordt op die manier al een stuk minder eenvoudig én het komt ook van pas als je met meerdere bedrijven op een werf aan het werk bent.
  8. Inventariseer je materiaal en machines: noteer serienummers en maak foto’s. In geval van diefstal kan je dan precies aangeven wat gestolen werd.

 

Ben je bevreesd voor de financiële impact van een diefstal, kies dan voor een dekkingsformule waarbij diefstal opgenomen wordt in je brandverzekerings-, machinebreuk- of ABR polis.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....