Vincent Van Duysen designer van het jaar 2016

Bativox
Bativox
Bativox

Elk jaar opnieuw lijkt het een hele opgave om een designer van het jaar te kiezen. Welke ontwerper liep al dan niet in de kijker? Welke designer verraste met interessante objecten? Welk creatief parcours mag worden bekroond met de titel designer van het jaar? Dit jaar was de keuze snel gemaakt. De naam van architect en ontwerper Vincent Van Duysen stond bovenaan de lijst van de jury.

Vincent Van Duysen (°1962) mag dan vooral bekend zijn als architect, ook zijn parcours als ontwerper is op z’n minst indrukwekkend te noemen. In de loop der jaren ontwikkelde hij een eigen stijl die, zowel in zijn architectuur als in het ontwerp van producten, vaak bestempeld wordt als minimalistisch. Zelf gebruikt hij liever de term “the art of living”. Of het nu om buitenmeubilair gaat, een industrieel product, aarden containers of een vernuftig verlichtingssysteem, hij weet het ontwerp ervan telkens uit te puren tot een verfijnd product.

Op z’n klantenlijst staan merken als Poliform, Fantini, Flos, B&B Italia, When Objects Work, Tribu, Pastoe en Obumex. Als kers op de taart werd hij dit jaar benoemd als creatief directeur bij het Italiaanse Molteni&C. Hij komt daarmee op een indrukwekkend lijstje van grote namen uit de architectuur terecht zoals Tobia Scarpa, Aldo Rossi en Luca Meda.

“Het was een kans die ik niet kon laten liggen. Het is een bedrijf met een rijke designgeschiedenis en een enorme bagage aan knowhow. Voor hun vakkennis, hun materialenkennis, hun geschiedenis kan je alleen maar respect hebben.”

Vincent Van Duysen, architect en designer van het jaar 2016
­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....